Wat heb je nodig?
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 stronk broccoli
- 2 eieren
- 100 ml slagroom
- 1 tl kerriepoeder
- 2 lente-uitjes
- 200 g gerookte zalm
- 100 g geraspte kaas
- ¼ cup panko
- hoge springvorm Ø 12 cm, of
- lage springvorm Ø 22 cm,
Aan de slag!
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Verwarm de oven voor op 200˚C. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook in 3-4 minuten beetgaar. Spoel na met koud water en laat goed uitlekken.
Klop de eieren los met de slagroom en kerriepoeder. Breng op smaak met zout en peper. Snij of scheur de zalm in kleine stukjes. Snij de lente-uitjes in kleine ringetjes. Meng de zalm met de broccoli, lente-ui en kaas.
Bestrooi de bodem van de quiche met de panko en verdeel er de broccoli-zalm-vulling over. Giet er het eimengsel over en bak 45 minuten in oven tot de vulling gaar en goudbruin is.
Recept van Sunshine in my Kitchen
Geef een reactie