Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl laos
  • ½ tl gemberpoeder
  • 300 g rundvlees
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 250 ml kokend water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 laurierblaadje

 

Aan de slag!

Maak in de keukenmachine een kruidenpasta van de ui, knoflook, laos en gemberpoeder.

Verhit een eetlepel olie in de pan en bak hierin (in delen) het vlees rondom bruin. Neem uit de pan en verhit nog een eetlepel olie. Bak de kruidenpasta gedurende 1 minuut.

Meng de rest van ingrediënten en voeg samen met de rundvlees toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zo’n 2 uur op zacht vuur met de deksel op de pan sudderen.

Breng eventueel op smaak met zout en verwijder het laurierblaadje.

 

 

Recept van Sunshine in my Kitchen