Wat heb je nodig?
- 2 portobello champignons
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 75 g risottorijst
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- ½ koolrabi, in blokjes
- 250-300 ml bouillon (kruiden- of paddestoelen)
- 20 g pijnboompitten
- 30 g parmezaanse kaas, in flinters
- 1 eetlepel verse bieslook, in grove stukjes
Aan de slag!
Steeltjes van portobello’s fijnsnijden en in pan met dikke bodem met sjalotsnippers zachtjes bakken in 1 el olie. Rijst erdoor scheppen en bakken tot korrels rondom glanzen. Kruiden, koolrabiblokjes en ¾ van bouillon toevoegen. Roeren tot vocht is opgenomen. Zo telkens een scheut bouillon toevoegen en laten opnemen, tot risotto na 20-25 min. smeuïg is.
In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Portobello’s bestrijken met 2 el olie en in een voorverwarmde oven van 200˚C gedurende 15-20 minuten gaar bakken.
Portobello’s op borden leggen, bestrooien met wat zout en peper en bergje risotto erop scheppen.
Bieslook met rest van kaas en pijnboompitten mengen en over gerecht strooien.
Voor een niet-vegetarische variant: bak tegelijk met de sjalotten wat stukjes kip (geen filet, maar kippendij) mee, en vervang eventueel de bouillon door kippenbouillon.
Recept van Sunshine in my Kitchen
Geef een reactie