Wat heb je nodig?

  • ½ rode spaanse peper
  • 1 kleine ui
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 450 ml water
  • 1 lente-ui
  • 125 g taugé
  • 1 el pindakaas
  • 1 el ketjap
  • ½ tl sambal
  • kroepoek

 

Aan de slag!

Halveer de peper, verwijder de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes. Pel de ui en snijd hem fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes goudgeel. Pers de knoflook erboven uit en roer de peper erdoor. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze mee. Voeg het water, de bouillontablet en de taugé toe. Roer de pindakaas, de ketjap en de sambal door de soep. Kook de soep een minuutje door, zodat hij goed warm is, maar de taugé nog knapperig.

 

Recept van Sunshine in my Kitchen

BewarenBewaren