Wat heb je nodig?

  • 500 g broccoli
  • 200 g bospeen/wortel (5-6 st)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 l water
  • ¼ tl paprikapoeder
  • ¼ tl nootmuskaat
  • ¼ tl gerookte paprikapoeder
  • ¼ tl mosterdpoeder
  • flinke draai peper
  • zout naar smaak
  • 30 g boter
  • 2 el bloem
  • 125 g jong belegen kaas
  • 150 g cheddar (plakjes)

 

Aan de slag!

Verddel de broccoli in roosjes, snij de wortels in stukjes, snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de ui aan in wat boter of olie. Voeg de knoflook en wortel toe en bak eventjes mee. Voeg dan de broccoli toe, samen met de bouillon, water en alle kruiden. Laat koken tot de broccoli gaar is. Verwijder wat van het kookwater voor de roux.

Pureer met een staafmixer. Niet super glad.

Andere pan de boter smelten. Bloem bakken en kookvocht van de broccoli toevoegen. Voeg de roux toe aan de soep, samen met de kaas.

Controleer smaak en voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.

 

Recept van Sunshine in my Kitchen

BewarenBewaren