Deze ovenschotel is ooit ontstaan toen ik had bedacht om hamburgers/cheeseburgers te eten. Dus alle boodschappen in huis gehaald. En op het moment suprême, bleek dat ik de broodjes was vergeten. Balen… Een snelle zoektocht door de voorraadkasten leverde een zak bristro krieltjes op. Dat zijn van die oranje gekruide krieltjes die bij mij in het koelvak in de supermarkt liggen. En voila, de cheeseburger ovenschotel was geboren.

De cheddarkaas zijn trouwens gewoon van die gele, in plastic verpakte kaas. En wij hebben ook altijd voorgesneden kaas in huis. Die noem ik boterhamkaas. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf met een kaasschaaf afsnijden, of zelfs borrelkaas blokjes klein maken. Dat laatste doe ik ook regelmatig, want een grote blok kaas komt bij ons niet zo snel op.

 

Wat heb je nodig?

  • 450 g bistro krieltjes
  • 250 g champignons
  • 4 hamburgers
  • 1 kleine ui
  • ½ rode paprika
  • handvol cherrie tomaatjes
  • 1 stengel lente-ui
  • flinke kneep ketchup
  • flinke theelepel gladde mosterd
  • 2 plakken cheddarkaas
  • 3 plakken boterhamkaas
  • knoflookpoeder
  • zout & peper
  • ijsbergsla

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de krieltjes 3-4 minuten en giet af. Laat goed uitlekken en droogstomen. Doe ze in een grote ingevette ovenschaal en zet in de oven.

Snipper de ui en paprika, snij de champignons in vieren, de tomaatjes in stukjes en de lente-ui in ringetjes. In een grote pan; bak de champignons, voeg op het laatst de lente-ui en tomaatjes toe. Neem uit de pan en hou apart. Fruit vervolgens de ui en paprika in de pan. Voeg de hamburgers toe en verdeel met de spatel in stukjes. Meng het champignon-mengsel er weer bij en mix met de ketchup en mosterd. Breng op smaak met het paprikapoeder, zout en peper.

Snij de twee soorten kaas in kleine stukjes. Wanneer de aardappeltjes goudbruin gebakken zijn verdeel je het hamburgermengsel erover, en bestrooi met de kaas. Zet nog even in de oven onder de grill tot de kaas is gesmolten.

Snij ondertussen de sla en verdeel deze net voor het serveren over de ovenschotel.

 

Eet smakelijk!

 

Recept van Sunshine in my Kitchen