Deze balletjes zijn erg handig om in de vriezer op voorraad te hebben. Ik heb ze bewust neutraal van smaak gehouden, zodat ze makkelijk in verschillende gerechten gebruikt kunnen worden. Zo zijn ze lekker met een preisaus voor bij de pasta. Of met teriyaki saus, pesto, etc.

Wat heb je nodig?

  • 2 lente-uitjes
  • 2 stuks zalmfilet (vriezer, ontdooid)
  • 2 blokken koolvis (vriezer, ontdooid)
  • 100 g gerookte zalm
  • 150 knoflookgarnalen (vers)
  • 1 ei
  • 2 el bakmeel
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl vissaus
  • zout & peper
  • ½ blokje visbouillon

Aan de slag!

Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij alle vis in grove stukken en doe samen met de lente-ui en garnalen in de keukenmachine. Puls een paar keer tot een grof gehakt. Neem een kwart van het mengsel eruit, en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat de keukenmachine lopen tot je een pasta krijgt. Neem meng met het apartgehouden mengsel. Check de smaak. (Verhit een theelepeltje van het mengsel 20 seconden in de magnetron en proef.) Laat opstijven in de koelkast.

Neem steeds een eetlepel van het mengsel en draai er met natte handen balletjes van. Leg ze op een geperforeerd stuk bakpapier. Verhit in een pan water met het bouillonblokje en plaats er een bamboe stoommandje boven. Leg er steeds 6-7 balletjes met het bakpapier in en stoom in 3-4 minuten gaar. Neem uit het stoommandje en laat afkoelen.

Bewaar in de vriezer. Voor gebruik ontdooien en nog even opbakken.

Eet smakelijk!

 

Recept van Sunshine in my Kitchen