Mini taartje frambozen frangipane

 

Deeg

  • 115 g koude boter
  • 80 g poedersuiker
  • optioneel: rasp van sinaasappel
  • 3 eidooiers
  • snuf zout
  • ½ tl vanille-extract
  • 225 g bloem

Snij de boter in blokjes. In de kitchenaid met de bisschop, roer de boter met de poedersuiker, zout en vanille (en eventueel de sinaasappelrasp) tot een pasta. Voeg dan de eidooiers toe en mix homogeen. Doe de bloem erbij en mix eventjes tot een deeg.
Verdeel het deeg in 2 delen, en leg op een bakpapier. Dek af met bakpapier en rol uit tot een dikte van 3 mm (de witte roller met de roze ringen). Laat minstens een paar uur (of een nacht) koelen in de koelkast.
Bekleed de vormpjes ermee, en zet in de vriezer tot ze bevroren zijn. Bak in de oven op perforator silpat op 160°C gedurende 12-15 minuten. (Eerder te kort dan te lang: ze moeten daarna nog een keertje de oven in met de frangipane erin)

 

Frangipane

  • 50 g zachte boter
  • 50 g amandelmeel
  • 50 g fijne suiker
  • 35-40 g ei
  • 2 tl bloem of maizena
  • beetje vanille extract
  • snufje zout
  • Frambozen (vers of diepvries, niet ontdooid), eventueel gehalveerd als ze erg groot zijn
  • geschaafde amandel

niet te vol stoppen

bestrooi met geschaafde amandel voor het bakken

bak 17 minuten in een voorverwarmde oven van 170

zodra afgekoeld, dan bestrooien met poedersuiker.

Recept van Sunshine in my Kitchen