Lekkere koekjes, met een lichte pindakaas-smaak en vol met stukjes chocolade. Maar door de haver heb je toch het gevoel dat ze gezond zijn, en je goed bezig bent. Mooi toch?

Wat heb je nodig voor zo’n 30 koekjes?

  • 70 g boter
  • 50 g pindakaas
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • ½ tl vanille
  • ½ tl baksoda
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 140 g bloem
  • 140 g haver
  • 175 g chocolade

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Laat de boter wat zacht worden (eventueel in de magnetron). Hak de chocolade in kleine stukje, of gebruik kant-en-klare chocolade druppels.
Meng de boter, pindakaas en de suiker. Mix er dan het ei en de vanille door. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg dan alles samen met roer met een stevige lepel tot een deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg tot balletjes, ongeveer zo groot als een walnoot en leg ze op ruime afstand van elkaar op de bakplaat. Eventueel in delen bakken.
Zet in de oven gedurende 9-11 minuten. Laat dan even op de plaat stevig worden, en daarna laten afkoelen op een rooster.

Recept van Sunshine in my Kitchen