Meestal ben ik niet zo’n fan van koken uit een pakje. ‘Voeg water toe aan wat poeder en je hebt een maaltijd.’ Is voor mij geen goed begin. Maar toch wijk ik daar wel eens vanaf. Soms omdat het me (nog) niet is gelukt om de smaak te kunnen namaken met verse ingrediënten. En soms omdat het gewoon makkelijk is. Is dat een excuus? Geen idee, en wat maakt het eigenlijk uit?
Ik heb voor deze taartjes een pak voor kwarktaart gebruikt. Ik heb er wel mijn eigen draai aan gegeven door ze in 1-persoons vormpjes je maken, met een saus van blauwe bessen.
Ik knip stukken bakpapier om de ring aan de binnenkant mee te bekleden. Dat zorgt ervoor dat ze beter uit de vorm komen, en dat geeft meteen een mooi ribbel-effect omdat ze wat gaan bobbelen door het vocht in de kwark.
Ik gebruikte hier de bodem die bij de taartmix werd geleverd, maar je zou ook zelf je bodem kunnen maken door fijngemalen bastogne-koekjes te gebruiken.
Wat heb je nodig voor 10 personen, of 1 grote springvorm?
- 400 g blauwe bessen (vers of diepvries)
- 50 g suiker
- 2 blaadjes gelatine
- 1 pak mix voor kwarktaart, naturel
- 60 g boter
- 500 g magere kwark
- 250 ml slagroom
Aan de slag!
Doe de blauwe bessen en de suiker in een pan. Roer even door en breng op matig vuur aan de kook. Laat 5-7 minuten pruttelen tot de meeste besjes kapot zijn en de vloeistof een paars/roze kleur heeft. Proef voorzichtig of of er nog wat suiker toegevoegd moet worden. Laat een beetje afkoelen. Pureer met de staafmixer. Wrijf door een fijne zeef om alle pitjes en velletjes te verwijderen. Zet apart.
Bekleed de binnenkant van de vormpjes met een reep bakpapier. Zet alle vormen op een bakplaat met bakpapier.
Smelt de boter en meng met de bodem-kruimels. Verdeel over de vormpjes en stuk goed aan. Zet in de koelkast om op te stijven.
Mix de kwarkvulling volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar meng tegelijk met het water ook 3 eetlepels van de saus door de mix. Verdeel de kwarkvulling over de vormpjes. Zet weer 10-15 minuten in de koelkast om op te stijven.
Week de blaadjes gelatine een paar minuten in koud water, knijp ze uit en meng met de warme bessen-saus. Roer goed door zodat de gelatine helemaal oplost. Laat een beetje afkoelen, en verdeel de saus over de kwark in de vormpjes. Zet weer terug in de koelkast om helemaal op te stijven.
Haal voor het serveren voorzichtig uit de vormpjes en verwijder het bakpapier. Geeft er eventueel een flinke dot slagroom bij.
Recept van Sunshine in my Kitchen
Geef een reactie