Uien in reepjes snijden. Dat heeft bij mij lang geduurd voordat ik dat snapte. Klinkt misschien raar, maar ik deed het lange tijd niet goed. Nu is dat overdreven, het maakt natuurlijk eigenlijk geen drol uit hoe je het doet, maar nu ben ik er eindelijk achter hoe het wel hoort, en die wijsheid wilde ik met je delen.
Pel de ui. Snij doormidden. Van top naar bodem. Je hebt nu 2 halve uien, waar ieder nog een halve top, en een halve bodem aanzit. Snij zowel het topje als de bodem eraf, en snij vervolgens de ui door van top naar bodem. Ja, dat is alles. Simpel toch?
Waar ik de mist inging was dat ik halve maantjes sneed. Dus ik liet de bodem eraan zitten, sneed de top eraf, en sneed vervolgens de ui – door in dezelfde snijrichting als die van het topje – reepjes van de ui te snijden, steeds een stukje dichter naar de bodem toe. Met als resultaat dat ik veel ongelijke stukken had. Lange halve ringen van de buitenkant, en hele kleine halve ringetjes van de kern van de ui.
Het voordeel van het snijden in reepjes is dat je veel gelijkmatigere stukken ui hebt.
Zoals ik al zei: het is geen hogere wiskunde, maar wel handig om te weten, nietwaar?
Geef een reactie