Een grote favoriet. En je kunt het natuurlijk nog lekkerder maken door verse abrikozen te nemen als die in het seizoen zijn, maar ik beken dat ik eigenlijk toch altijd die uit blik neem.

Ik neem meestal 1 groot blik, maar dat is wel wat lastig te vinden in de supermarkt; meestal hebben ze alleen kleine blikjes. Maar dan neem je daar gewoon twee stuks van.

Wat heb je nodig?

  • 250 g boter
  • 480 g abrikozen uit blik
  • 375 g bloem
  • 150 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g abrikozenjam
  • 1 el bloem
  • 2 el suiker

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C
Meng in een grote kom de bloem met de suiker. Laat de boter smelten en doe bij het bloemmengsel. Kneed het deeg met behulp van de deeghaken van de mixer tot een kruimeldeeg. Verdeel 2/3 ervan op de bodem van een bakblik van 15x25cm en druk met de achterkant van een lepel aan.
Laat de abrikozen uitlekken en snij in kleine stukjes. Meng ze met de abrikozenjam en de vanille. Verdeel het abrikozenmengsel over de kruimelbodem.
Voeg de eetlepel bloem en een eetlepel suiker over de rest van het kruimeldeeg en kruimel het wat fijner in de kom met een lepel of vork. Verdeel over het abrikozenmengsel en strooi er dan nog een laatste eetlepel suiker over.
Bak de abrikozenkruimelkoek ca 40 minuten in de oven.

 

 
Recept van Sunshine in my Kitchen