Een eenvoudig en makkelijk recept. En ideaal om vergeten appels van de fruitschaal op te maken. Omdat je kleine stukjes nodig hebt kun je makkelijk beurse plekken van de appel wegsnijden.

Door het vrijgekomen vocht van de appels weg te doen krijg je een zachte, maar toch knapperige cupcake als resultaat. De speculaaskruiden maken de cupcake wat donker van uiterlijk, en geven het een heerlijke appeltaart-smaak.

 

Wat heb je nodig voor 6 cupcakes?

  • 1 appel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 90 g suiker
  • 115 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 85 g boter

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes (of rasp grof). Meng met de speculaaskruiden. Laat even staan, zodat de smaken intrekken. Doe de suiker in een grote kom en zeef er het zelfrijzend bakmeel boven. Meng door elkaar. Doe het appelmengsel in een zeef en laat het overtollige vocht uitdruipen. Klop in een andere kom het ei los. Smelt in de magnetron de boter en meng deze door het losgeklopte ei. Roer het eiermengsel door de droge ingrediënten tot een dik beslag. Roer de appel erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

 


Recept van Sunshine in my Kitchen