Blauwe bessen cheesecake (vierkantjes)

Vierkant brownievorm van 20x20cm

 

Blauwe bessen puree

  • 150 g blauwe bessen
  • 3 el maple syrup

Breng in een steelpan de blauwe bessen met de maple syrup aan de kook tot de besjes zacht zijn. Pureer met de staafmixer. Haal door een zeef. Laat afkoelen.

 

Koekjesbodem

  • 200 g bastogne koekjes
  • 50 g boter op kamertemperatuur

Maal in de keukenmachine de koekjes tot kruimels. Voeg dan de boter toe en maal tot ze de structuur van nat zand hebben.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de zwarte vierkante vorm kruislings met 2 repen bakpapier. Verdeel de kruimels over de bodem en druk aan. Bak de bodem gedurende 8 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

 

Roomkaas vulling

  • 300 g roomkaas (mon chou)
  • 75 g suiker
  • 20 g bloem
  • snuf zout
  • 2 eieren (M)
  • 1 eidooier (M)
  • 75 g zure room
  • 3 tl citroensap
  • 2 tl vanille
  • 100 g bessenpuree

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C.
Roer in de Kitchenaid met de bisschop de roomkaas met de suiker glad. Haal tussendoor een paar keer los. Voeg dan de bloem en het zout toe. Voeg dan een voor een de eieren toe, met tussendoor loshalen. Voeg als laatste stap de zure room, vanille, citroensap en bessenpuree toe. Meng door elkaar tot een homogene gekleurde massa.
Giet het beslag in in de vorm. Zet die in de grote glazen ovenschaal en zet op het rek in de oven. Giet in de glazen ovenschaal kokendheet water, tot ongeveer halverwege de bakvorm. Schuif voorzichtig in de oven en bak gedurende 50 minuten.

 

Toplaag

  • 25 g fijne suiker
  • 250 g zure room
  • 1/8 tl amandelessence

Roer ondertussen de zure room los met de suiker en de amandelessence. Verdeel na 50 minuten de zure room over de bovenkant van de cheesecake en strijk voorzichtig glad. Bak nog 10 minuten in de oven.
Neem de cheesecake uit de oven. Laat afkoelen in het waterbad, daarna op een rek en uiteindelijk in de koelkast.

 

 

Recept van Sunshine in my Kitchen