Een tijdje gelezen vertelde ik over deze salade van FreshBox. Die bleek toen erg lekker te zijn, en sindsdien heb ik hem, in aangepaste versie, regelmatig gemaakt. Niet als avondmaaltijd, maar als lunchgerecht. Ik maak dan een grote schaal salade die ik in de koelkast (maximaal 3 dagen) bewaar. ’s Morgens schep ik wat salade in een bakje, en dat neem ik dan mee naar het werk. Erg lekker. Het voordeel is dat deze salade niet soppig wordt. Door de amandelen blijft er zelf nog gewoon een knapperig element in zitten. En door de bulgur en quinoa is het ook vullend genoeg om de rest van de middag op te kunnen teren.
Wat heb je nodig voor een flinke salade?
- 120 g bulgur
- 100 g quinoa
- 1 blokje bouillon (kip of groente)
- 150 ml arachide- of zonnebloemolie
- 75 g amandelen
- zout
- 2 courgettes
- 200 g gerookte zalm
- 75 g rucola
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
Aan de slag!
Kook de bulgur samen met een half bouillonblokje gaar. Spoel de quinoa af en kook in het andere halve blokje.
Verhit in een pan met dikke bodem de olie tot hij begint te bobbelen en bak daarin de amandelen gedurende 40-60 seconden tot ze goudbruin zin. Schep uit de olie en bestrooi met wat zout. Laat afkoelen en hak dan in stukjes.
Snij de courgette in plakken, en bak ze in porties in een (grill)pan gaar. Snij ze in grove stukken.
Scheur of snij de gerookte zalm in stukjes. Hak een paar met een mes door de rucola om de sla wat kleiner te snijden.
Maak een dressing van de komijn, citroensap en olijfolie. Hussel alle ingrediënten door elkaar. Bewaar in de koelkast
Recept van Sunshine in my Kitchen
Geef een reactie