Nou ja, koekjes… Koeken zijn het of zelfs knotsen. Niet omdat ze zo enorm groot zijn, maar omdat ze een flinke smaak hebben. Daar is niets subtiels aan.
Ik maak dit recept altijd met een pindakaas met stukjes. Gladde pindakaas werkt ook, maar die knapperige stukjes pinda werken hier net iets beter. De chocolade is bij mij altijd de melk-variant. Ik ben niet zo’n fan van pure chocolade, maar dat zou in dit recept ook prima kunnen als je daar meer van houdt.
Wat heb je nodig?
- 100 g melkchocolade (of puur)
- 200 g bloem
- ½ tl baksoda
- 115 g boter, zacht
- 225 g pindakaas met stukjes noot
- 100 g kristalsuiker
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
Aan de slag!
Hak de chocolade in stukjes en meng met de soda door de bloem. Roer de boter met de pindakaas en suikers zacht. Meng er dan het ei doorheen en voeg als laatste het bloemmengsel toe. Verdeel het deeg in twee en verpak in huishoudfolie. Vorm er een rol/staaf van en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de folie van het deeg en snij in plakken van zo’n 2 cm dik. Leg ze op de bakplaat en bak in de oven gedurende 16-18 minuten. Laat de koekjes een beetje afkoelen en uitharden op de bakplaat en breng daarna voorzichtig over op een rooster.
Recept van Sunshine in my Kitchen
Geef een reactie