Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 kipfilet
  • 250 ml karnemelk
  • 2 el worcestersaus
  • panko en/of paneermeel
  • 2 tl gedroogde tijm
  • snufje chilipoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ selderijzout
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 1 ciabatta afbakbrood
  • rucola
  • fritessaus of mayonaise
  • olie om te bakken

 

Aan de slag!

Snij de kipfilet in zes gelijke stukken. Leg ze tussen twee lagen huishoudfolie en sla ze met een vleeshamer voorzichtig wat platter. Meng in een ruime kom de karnemelk met de worcestersaus. Leg er de kip in en laat 30 minuten marineren.

Rasp boven een ondiepe schaal de parmezaanse kaas fijn. Meng met de panko, tijm, knoflookpoeder, chilipoeder en selderijzout. Neem de kip voorzichtig uit de marinade en paneer ze aan beide kanten met het panko-mengsel. Leg apart en herhaal met de rest van de kip. Bak de ciabatta in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een pan een ruime laag olie, en bak de kip in delen goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de ciabatta in twee, en vervolgens open. Besmeer de binnenkant ruim met mayonaise en een flinke hand rucola. Beleg beide broodjes met 3 stukken kip.

Eet smakelijk!

Recept van Sunshine in my Kitchen