Het is weer tijd om te foodblogswappen. Al weer de zesde keer dat ik meedoe. Deze keer werd ik gekoppeld aan de site van Katrin. Zij heeft een hele verzameling van allerlei recepten van over de hele wereld. Het was nog best een lastige opgave om daar iets lekkers uit te moeten kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor maiskoekjes.

De pot mais die ik had bleek wat kleiner te zijn, dus ik heb de rest van de ingrediënten wat moeten aanpassen. En omdat ik toch bezig was heb ik het aziatische gevoel wat versterkt door chili-saus, sesamolie en -zaadjes toe te voegen. En ik gebruikte gearomatiseerde wok-olie om de maiskoekjes in te bakken.

Ik hou niet zo van die brokken mais in mijn mond, dus ik heb ze een beetje kleiner gehakt met een mes. Niet te veel, het moest natuurlijk geen moes worden.

Het uiteindelijke resultaat: erg lekker, deze maak ik vaker!

 

Wat heb je nodig voor 16 stuks?

  • 1 potje mais (125 g uitlekgewicht)
  • 2-3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g bloem
  • 50 g maismeel (polenta)
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl komijn
  • 1 el sesamzaadjes
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • 2 tl lichte sojasaus
  • paar druppels sesamolie
  • 3 el zoete chilisaus
  • zout en peper
  • (wok)olie om te bakken

Aan de slag!

Laat de mais uitlekken, hak met een mes de korrel wat fijner. Snij de lente-ui in fijn stukjes. Pers de knoflook.

Meng de bloem, maismeel, bakpoeder, koriander, komijn en sesamzaadjes door elkaar. Mix in een andere kom de melk met het ei, sojasaus, sesamolie en chilisaus. Roer alles door elkaar tot een beslag en breng op smaak met zout en peper.

Verhit in een pan wat wokolie en schep steeds een eetlepel vol van het beslag in de pan. Bak in een paar minuten goudbruin en gaar. Keer de koekjes halverwege om. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

Recept van Sunshine in my Kitchen