Wat heb je nodig?

  • 140 g bloem
  • 2 el suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • snufje zout
  • 30 g boter
  • 1 ei
  • 60 g zure room
  • 125 ml melk
  • ½ tl vanille (optioneel)
  • Wat boter om te bakken

 

Aan de slag!

Meng de bloem, suiker, baksoda, bakpoeder en zout door elkaar. Smelt de boter en meng in een andere kom de zure room, melk, ei en de vanille. Roer er dan de droge ingrediënten door. Niet te veel mixen, het blijft een relatief dik beslag.
Verwarm een anti-aanbakpan op middel tot middel-laag vuur. Verdeel wat boter met een kwastje in de pan. Schep wat van het beslag in de pan. Controleer na een minuutje de onderkant. Als deze mooi lichtbruin is, en je de spatel en makkelijk onder krijgt draai je hem voorzichtig om. Wacht niet tot er bubbeltjes aan het oppervlakte komen, want dan wordt de pancake te stevig.
Houdt warm onder aluminiumfolie of serveer direct. Lekker met maple syrup, stroop, honing of jam.

Eet smakelijk!

 

 

Recept van Sunshine in my Kitchen