Een heerlijke soep, die licht pittig smaakt, en toch ook een exotisch gevoel geeft. Vooral als ik de kookroom vervang door kokosmelk.
Soms wil ik deze ook wel eens wat meer vulling. Ik hou dan voor het pureren wat maiskorrels apart, die ik na het zeven weer terug doe in de soep, samen met wat blokjes gebakken kipfilet.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 ui
- 300 g mais uit blik
- 1 kleine gele paprika
- ¼ tl kerriepoeder
- 1 snufje chilipoeder
- ½ bouillonblokje
- 400 ml water
- 100 ml kookroom of kokosmelk
Aan de slag!
Snipper de ui, laat de mais uitlekken en snij de paprika in stukken. Fruit de ui in wat olie aan in een soeppan. Voeg kerriepoeder en chilipoeder toe.
Voeg de mais en de paprika samen met het bouillonblokje toe aan de ui. Schenk er het water bij en breng aan de kook. Kook op laag vuur tot de mais gaar en zacht is.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Giet door een zeef en doe weer terug in de pan. Roer de room erdoor en verwarm de soep, maar laat niet meer koken.
Recept van Sunshine in my Kitchen
Geef een reactie