Deze erwtensoep is ook prima te eten als het buiten niet 15 graden vriest. Hij is veel zomerser, zowel van smaak als van uiterlijk. En een stuk lichter dan de winterse variant van gedroogde (split)erwten. En het limoensap (wat ik gewoon uit een plastic flesje gebruik) en pesto geven nog extra frisse smaak. Wat ik je wel als tip wil geven: kook de erwtjes niet te gaar. Dan worden ze namelijk bloemig en krijgt de hele soep een wat verlepte smaak. En dat is jammer natuurlijk.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 lenteuitjes
- 300 ml bouillon
- ½ tl limoen/citroen sap
- 200 g diepvries erwten
- 1 el pesto
Aan de slag!
Snij de lente-uit in ringen. Breng de bouillon aan de kook. Voeg limoensap en de (nog bevroren) erwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook de erwten net gaar. Haal de pan van het vuur, voeg de pesto toe en pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep doe terug in de pan. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra limoensap.
Voeg nog een beetje water toe als er te veel verdampt is tijdens het koken. Warm de soep door en serveer.
Recept van Sunshine in my Kitchen
Geef een reactie