Hmm, makreel. Een van mijn favoriete vissoorten. Vooral gerookt (of gestoomd) krijgt het zo’n lekkere volle rokerige (duh) smaak. In combinatie met de frisse bleekselderij geeft dat een mooi contrast.

Ik eet dit als een voorgerecht, als uitgebreide lunch, en lekker op de boterham. Erg veelzijdig dus. En omdat het 1-2 dagen houdbaar is het ook makkelijk van te voren te maken, en kun je een restje ook makkelijk bewaren.

Wat heb je nodig voor 3-4 porties?

  • 3 eieren
  • 3-4 stengels bleekselderij
  • 1 gerookte makreel (of 2 filets)
  • 5-6 el mayonaise
  • 1 el peterselie (vers/ gedroogd)
  • zout en peper

Aan de slag!

Kook de eieren hard, laat schrikken onder koud water en pel af. Hak de ei in kleine stukjes. Maak de bleekselderij schoon en snij in kleine blokjes.
Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel het vlees met een vork in stukjes.
Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

 


 
Recept van Sunshine in my Kitchen