Soms heb ik nog wat (snoep)tomaten over en voeg ik die ook gewoon toe. En soms neem ik voorgemarineerde witvis uit de vriezer in de smaak koriander/citroen. Die smaken passen natuurlijk prima.

De saus is redelijk dus, maar dat vind ik geen probleem. Uit deze hoeveelheid haal ik 3 maaltijden voor 2,5 personen (de kinders eten natuurlijk ook mee).

Wat heb je nodig?

  • 1 (rode) ui
  • 3-4 tenen knoflook
  • flink stuk gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el komijn
  • 2 tl koriander
  • 3 tl kerrie
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 blokje bouillon
  • 400-500 g verse spinazie
  • 2 stukken zalmfilet
  • 2 stukken tilapiafilets
  • 200 g grote garnalen
  • klein beetje limoen- of citroensap

 

Aan de slag!

Snipper de ui, rasp de knoflook en gember fijn. Fruit de ui in wat olie glazig. Voeg dan de knoflook en gember toe en roer even door. Doe de specerijen erbij en fruit nog even aan. Voeg de tomaten, kokosmelk en bouillonblokje toe en laat de saus zo’n 10 minuten sudderen.

Laat de spinazie in de saus slinken. Snij de vis in stukken en verdeel ze over de saus, samen met de garnalen. Leg een deksel op de pan en warm de curry door totdat de vis gaar is. Druppel er wat limoen- of citroensap over en serveer met rijst.

 

Recept van Sunshine in my Kitchen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren