Wat heb je nodig?

  • 450 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • snuf zout
  • 110 g boter
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille
  • ¼ tl amandelessence (optioneel)
  • 125 ml zure room
  • eventueel wat voedsel kleurstof

Aan de slag!

Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar. Meng in andere kom de boter en de suiker zacht. Meng er dan het ei, zure room, vanille en amandelessence doorheen. Voeg de droge ingrediënten erbij en mix tot een zacht deeg. Verpak in plastic folie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kneed het deeg nogmaals door. Voeg eventueel kleurstof naar keuze toe.

Optie 1: Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit. Leg op de bakplaat, op enige afstand van elkaar.
Optie 2: Vorm het deeg in een dikke rol en laat opstijven in de koelkast (of bewaar in de diepvries). Snij er dan plakjes van en leg de de bakplaat op enige afstand van elkaar.

Bak ze gaar tot de koekjes gaar, maar niet verkleurd zijn. 5-6 minuten voor dunne koekjes, en 7-8 minuten voor dikkere koekjes. Laat even afkoelen op de plaat, en daarna op een rooster.

Eet smakelijk!

Recept van Sunshine in my Kitchen