Wat heb je nodig voor 12 broodjes?

  • 450 g bloem
  • 30 g honing
  • 30 g boter
  • ½ tl keukenzout
  • 1 volle theelepel gist
  • 100 ml warm water
  • 150 ml melk
  • boter om de broodjes te bestrijken

Aan de slag!

Los de honing op in het warme water. Voeg de gist toe en laat schuimen. Smelt de boter in de magnetron.
Meng in de beslagkom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden: doe daar het gistmengsel, gesmolten boter en de melk in. Meng ongeveer 5 minuten in de mixer tot een soepel deeg. Kneed daarna nog eventjes met de hand na. Doe in een ingevette schaal en dek af met folie. Laat rijzen.
Verdeel het deeg in 12 porties en draai en balletjes van. Laat afgedekt nogmaals rijzen. Verwarm de oven voor op 170 xxxxx C en bak de broodjes in 20 minuten lichtbruin en gaar. Bestrijk de zodra ze uit de oven komen met gesmolten boter en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

 


Recept van Sunshine in my Kitchen