Wat heb je nodig?

  • 10 grote vastkokende aardappelen
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 kleine rookworst
  • 1 el mosterd
  • 200 ml room
  • 1 pond zuurkool (naturel)
  • 1 klein blikje ananas (of perzik)
  • paneermeel
  • 25 g boter in klontjes
  • zout en peper
  • boter om in te vetten

Aan de slag!

Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ongeveer 10 minuten halfgaar en laat ze afkoelen. Halveer de rookworst in de lengte en snij in dunne plakjes.

Bak de spekjes zonder vet in de pan uit. Voeg de rookworst en peper toe (geen zout ivm de spekjes). Voeg mosterd en room toe en meng goed. Draai warmtebron uit, maar laat pan erop staan om niet te snel af te laten koelen. Laat de zuurkool en ananas goed uitlekken. Snij de aardappelen in plakjes.

Begin lagen te leggen in de ingevette ovenschaal. Begin met de aardappelen, zuurkool, ananas, saus, aardappel, zuurkool, ananas, saus en eindig met de aardappel.

Druk alles goed aan en bestrooi met paneermeel. Verdeel de klontjes boter erover.

Bak in het midden van een voorverwarmde oven van 200°C de schotel in ongeveer 40 minuten gaar.

 

Recept van Sunshine in my Kitchen

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren